שמן פשתן - זרעי פשתן
שמן הפשתן מוכר אלפים בשנים לבני האדם.
לזרעי הפשתן שימושים רבים החל מתחום הבשול דרך הקוסמטיקה והיופי ועד לתחום הבריאות.
שמן פשתן כמקור לאומגה 3
שמן הפשתן מכיל ריכוז מסחרי של אומגה 3 צמחי, כ 50%, יחד עם זאת בשמן הפשתן חומרים טבעיים נוספים אשר
חלקם מועילים וחלקם שנויים במחלוקת.
שמן פשתן הינו מקור ידוע ומוכר לאומגה 3, יחד עם זאת זהו אינו השימוש היחיד לאומגה 3.
שמן פשתן משמש בארה"ב כחומר לכה,
יציבות חומצת שומן אומגה 3 צמחי בפשתן
שמן הפשתן עשיר מאוד בחומצה זו.
בחומצת שומן מסוג אומגה 3 קיים מושג של יציבות, כלומר באיזו מידה המבנה הכימי אינו משתנה.
שמן הפשתן מתחמצן במהירות גדולה מאוד, ומשווקי השמן מציינים זאת ע"ג המוצר.
שמן פשתן כאלרגן
למרות היתרונות הבלתי מעורערים של שמן הפשתן, הוא מכיל אלרגנים וחומרים הגורמים לתגובות אלרגניות.
הדבר אמור גם לגבי הזרעים
שמן הפשתן כחומר משלשל
שמן הפשתן שימש בעבר כחומר לקסטיבי לבע"ח.
נטורופטים מסויימים עדיין משתמשים בו כחומר לקסטיבי עבור בני אדם.
|